AKTASHOBİ.COM

AKTASHOBİ.COM

 

Miyuki

Miyuki bileklik günümüzde birçok kadın tarafından tercih edilen ve hobi olarak yapılan takı modellerindendir. Birçok boncuk çeşidi ile takı modelleri yapılmaktadır ve bu boncuklar arasında miyuki boncuğunun kullanılması iyi bir tercihtir ve kullanımıyla beraber güzel takılar ortaya çıkabilir. Miyuki boncuklarının hammaddesi Japonya’da üretilmektedir. Bu yüzdendir ki miyuki boncukları günümüzde Japonya’ya ait bir takı malzemesi olarak bilinmektedir.

Miyuki taşlarının önemi bir hayli fazladır. Çünkü yapıları kum kadar küçük boyutlarda olmasından dolayıdır ki işlemesi ve onları bir araya getirmesi bir hayli zordur. Hem bu zorluklar hem sadece orada çıkıyor olması doğal olarak maliyetini de yükseltiyor. Fakat günümüz yüzyılda bilindiği gibi sanayileşmenin gelişmesinden dolayı üretimi ve yapılışı kolaylaşmıştır. Tabi bu kolaylıkların yanı sıra sahtecilikte ortaya çıkmıştır. Miyuki boncuklarının ilk halinden, dizilişinden ve renklerinden sahtesiyle ayırt edebilmek tabiki mümkündür fakat yine de riske atmak yerine güvenilir yerden alım gerçekleştirmek daha faydalı olacaktır.

Miyuki Bilekliği Yapımı

İnternet ağının gelişimiyle bu konuda da yapımının nasıl yapıldığına dair video anlatımları mevcut. İnsanların hobi olarak yaptığı bu takı çeşitleri gayet güzel ve farklı işler ortaya çıkarmaktadır. Takımızı yaparken önemli olan renkleri ve doğru malzemeleri seçerek kendi takılarımızı yapabiliriz. Miyuki boncukları el emeği harcanarak yapılan takılar için çok önemli bir yere sahiptir. Kolay ve basit bir şekilde miyuki boncuğundan takımızı yapmak mümkündür ve bunu gerçekleştirmeye miyuki bilekliği yaparak başlayabiliriz. Yaptığımız takı malzemesinde miyuki boncuğu kullandığımız için güzel bir görünümde sağlamış olur.  

miyuki boncuklarının renk çeşitliliğinin fazla olması bizim için iyidir. Çünkü bu genişlikten dolayı farklı farklı miyuki bileklik modelleri yapabiliriz. Muyiki boncuklar, çeşitliliğinin yanı sıra kolay kırılma olmaz ve renk değişimi göstermez. Miyuki bilekliği yapmak için kullanılan malzemeler miyuki boncuk ipi, iğne için ise miyuki boncuk iğnesi kullanırız. Miyuki bilekliği yapmak için bu iki malzemeyi kullanmak çok önemlidir. Bilekliğimizi yapmaya başlamadan önce kapama gereçlerini aldıktan sonra başlayabiliriz. Miyuki bilekliğini yaparken kullanacağımız teknik tuğa tekniğidir. Eğer bilmiyorsak bu tekniği yine video anlatımdan öğrenebiliriz.

MAKROME

Geçmiş dönemlerden günümüze gelmiş olan makrome, ilk zamanlarda havlu ve şal kenarlarını süslemek için Araplar tarafından kullanırken sonrasında Avrupa’ya yayılmasıyla beraber çeşitli kullanım şekilleri ortaya çıkmıştır. Makrome, düğümleme işlemleri ile üretilen bir tekstil ürünüdür. Şimdilerde ise ev dekorasyonu olarak kullanılır ve insanların kendi ürünlerini yaparak popülerliğini arttırmıştır. Makrome, evlerimize fazlasıyla farklı hava katmasıyla farklılaştırmayı başarmıştır. Farklı tekniklerle oluşturulan makromeler insanlar için vazgeçilmez olmuştur. Makrome ev dekorasyonu dışında gemiciler tarafından bazı aletlere kılıf yapmak içinde kullanılmıştır. Makrome yapılmasında herhangi bir araç kullanmaması bizim için bir avantajdır. Fakat makrome yaparken düğümlerin iyi olması ve iplerin gergin olması için makrome tahtası kullanılmalıdır. Bu makrome tahtasını bulmak elbette kolay değildir

Makrome tahtası

Makrome yapımında ipleri iyi bir şekilde germek için sandalye arkalığı, kapı kolu ve pencere kolu kullanılabilir. Fakat makrome yapımında bu iş için oluşturulan makrome tahtasını kullanmak daha kolay ve başarılı olmamızı sağlar. Eğimli veya kareli iki çeşit makrome tahtası bulunur. Makrome tahtalarının karelere bölünmüş olanı çalışmalarımızda iyi ve düzgün olmasında etkilidir ve kolaydır. Eğilimli makrome masaları ise kullanımı en kullanışı olandır.

Makrome de kullanılan gereçler ve yardımcı gereçler

Makrome yapımında kullanılan gereçler sınırsızdır. Bundan dolayı bu bizim için olumlu bir durumdur. Makrome gereçleri iplik, doğal lifler, sentetik ve suni lifler ve madensel iplerdir. Bu gereçleri bulmak elbette kolay ve böylelikle makrome yapımını bizim için kolaylaştırır. Bu sayede yapılmamış ve denenmemiş örnekleri de başarılı bir şekilde yapabilir. Makrome de kullanılan yardımcı gereçler ise boncuklar ve halkalardır. Tabi kişinin yetenek ve bilgisine göre bu yardımcı gereçlerin sayısı artabilir ve değişebilir.

Makrome yapımının birçok faydası vardır. İnsanların boş zamanlarını değerlendirmesi, düğüm teknikleri sayesinde hem yetenek hem de yaratıcı güce sahip olmak, evimizde bulunan malzemeleri nasıl değerlendirebileceğimizi sağlar, boş zamanların iyi bir şekilde geçirilmesini sağlar ve makromeyi yapan kişide olduğu gibi onu görüp etkilenen kişide sanata olan merakı ve ilgiyi sağlar. Görüldüğü gibi kişide veya kişilerde faydası olduğu gözlenmektedir. 

Makrome İpleri

Makrome çalışmalarında önemli seçimlerden biri de makrome ipleri seçimi yapmaktır. Üç tip makrome ipi olarak karşımıza çıkan bu ipler üç bükümlü ipliklerden oluşur. Makrome çalışırken lifler ve düğüm gerçekleştirebileceğimiz ipler kullanabiliriz. Fakat günümüzde liflerin ipliklere sağladığı kalite sayesinde sentetik, suni ve doğal iplikler güzel bir görünüm kazanmak için kullanılmaktadır. Makrome yapımında her çeşit ip kullanılabilir ama burada önemli olan daha dayanıklı olmasıdır. Bunun içinde bükümlü ipler daha çok tercih edilebilir. Makrome örmeye başlangıç seviyesinde olanlar için ip tercihi çok önemlidir. Aksi durumda ise bozulma ve makrome yapımında zorlanma gibi durumlarla karşılaşabiliriz.

Makrome ipleri arasında kullanılan iplerden biride doğal liflerden elde edilen pamuk iplikleridir. Bir diğer kullanılan iplikler ise yünlerdir. Makrome kullanımında kullanılacak ipin bükümlü olması gerektiği için çok bükümlü örgü yünleri ve halı yünlerini kullanılabilir. Bunun yanı sıra makromede ipek iplikte kullanılabilir. Yün yumuşak ve esnek olduğu için düğümleme işlemi özen ister. Yün dışında bulunan doğal iplikler sert olduğu için düğümü sağlam tutar ve açılma durum kolay kolay olmaz. Fakat tercih edilenler genellikle doğal ipliklerdir çünkü organik kaliteye sahiptir.

Makromede kullanılan bir diğer iplik ise sentetik ve suni liflerdir. Sentetik iplerden orlon, polipropilen, polietien ve naylon iplerdir. Sentetik ve suni ipliklerin olumsuz biryanı ise kolay açılma gösterirler. Bu tip iplerin parlak olması da istenilen modelin ortaya çıkması için önemli olan özelliklerden biridir. Bu makrome iplerinin kullanımı zordur ancak oldukça kaliteli örgüler örülebilir. Bir diğer ip seçeneğimiz ise madensel iplerdir. Makromede kullanılan madensel ipler günümüzde kullanımı fazladır. Gümüş ve altın tellerle karışmış kordon ve iplerdir. Makrome kullanırken önemli olan bir şey ise kişinin yeteneğidir. Çünkü düğüm işlemleri gerçekleştirirken düğümlerin sıkı bir halde akılda bulunması gerekir.

Kullandığımız makrome ipleri sayesinde güzel süslemeler yapabilir ve kendimize bir hobi edinebiliriz. Eski zamanlardan günümüze kadar gelen güzel bir sanattır. Pamuk iplikler sayesinde kilim, paspas, gazetelik ve salıncak gibi bir çok ürün ortaya çıkarabiliriz. Böylelikle hem kendimizi geliştirebilir hem de yeni ürünler ortaya çıkarabiliriz.

Hapishane İşi Bileklik Yapımı

Hapishane işi bileklik belki çoğumuzun duymadığı ve yabancı olduğu bir terimdir. Ancak bileklik yapımı sanatın kullanılan bir yöntemdir. Hapishane işi denmesinin nedeni ise aslında bu sanatın daha çok hapishanelerdeki mahkumların yapmış olmasından kaynaklanıyor. Hapishanede bulunan mahkumların streslerinin azalması, belki ek bir gelir elde etmeleri gibi nedenlerden kaynaklı olarak kullanılan bir sanattır. Diğer bir taraftan devlet bu sanatın hapishanelerde yaygınlaştırılmasını da ayrıca desteklemektedir.

Oldukça eski bir bileklik yapım sanatı olan hapishane işi bileklik yapımı çok fazla ilgi ile karşılaşmasa da genel olarak sipariş üzerine tutuklular tarafından yapılmaktadır. Bu boncuk işleri bileklik yapımında kullanıldığı gibi bazı eşyaların kaplanmasında da kullanılmaktadır. En çokta çakmakların kaplanmasında kullanılmaktadır. Bu tip kaplamalara hemen hemen hepimiz aşinayızdır.

Günümüzde ise bu sanat daha çok insanın kullanabilmesi için farklı aksesuarlarda kullanılmaktadır. Özellikle bu alanda bileklikler oldukça çok ilgi duymaktadır. Bun edenle hapishane işi bileklik yapımı daha çok yaygınlaşmaktadır.

Hapishane İşi Bileklik Nasıl Yapılır?

Hapishane bilekliği yapmaya başlamadan önce bizim için şablon gereklidir. Farklı şablonlar bulabilmek internet sayesinde oldukça yaygın olmaktadır. Sonrasında kullanacağımız ipin sağlam olması gerek. Boncuk diziliminde kullanmak için 50 ve 60 numara dantel ipler bu işe oldukça uygundur ve tığ numarasını ise seçtiğimiz ipe göre seçebiliriz. Hapishane işi bileklik yapımı boncukları seçtiğiniz şablona göre sırasıyla diziyoruz. İlk işlem bittikten sonra tekrar başladığımız noktaya dönüp aynı işlemi yapacağız. Bu tekrar etme işlemleri hapishane işi takı yapma şablonunuza göre görülür.

Hapishane işi bileklik yapımı doğal olarak yeni başlandığı zaman zor olabilir fakat alıştıktan sonra gayet kolay yapılış ve tasarım olarak şık bir görünümüz sağlayabilir. Hapishane işi bileklik modeli örerken kullanacağımız teknik ise çift örgü tekniğidir. Fakat bilekliğimizin boncuklarını dizerken dikkat etmekte fayda var çünkü herhangi bir yanlışlıkta yaptığımız hapishane işi bileklikte bozulma olur ve bu da en başa dönmemize itebilir. Bir başka yapacağımız işlem ise on iki zincirle halka yapmakla başlayıp sonrasında üst sırada on iki boncuk sık iğne yapılmalıdır. 

Boncuk Dokuma Tezgahında Bileklik Yapımı!

Boncuk dokuyup bileklik yapabilmek için öncelikle bir dokuma tezgahına ihtiyacımız vardır. Bu boncuk dokuma tezgahını internette araştırarak satın alınabilir veya kendi imkanlarımızla yapabiliriz. Boncuk dokuma işlemimizi gerçekleştirmek için öncelikle naylon boncuk ipi, bileklik ucu aparatı, boncuklar ve dokuyabilmemiz için boncuk iğnesi gereklidir.

Boncuk dokuma malzemeleri ve tezgahı her zaman evimizde var olan malzemeler değildir. Bu yüzden bahsedildiği gibi araştırma yapılarak bunları nasıl ve nerede edinebileceğimizi öğrenebiliriz. Tek bir seçeneğe bağlı kalmadan daha güzel işler çıkarmak için çeşitleri inceleyebilirsiniz. Boncuk dokuma tezgahında bileklik yapımı için ihtiyacımız olan tezgah ve diğer malzemeleri edindikten sonra önemli olan işlemimizi nasıl gerçekleştireceğimizdir. Bunun içinde bilen birinden yardım almak veya internette var olan öğretici videolardan bilgi alınmalıdır.

Bir diğer önemli nokta ise tezgaha ipleri doladıktan sonra boncukları nasıl yerleştireceğimizdir. Sonrasında ise boncuk dokuma tezgahımızda işimize başlayıp işlemimizi gerçekleştirebiliriz. Bilekliğimizi bir çok boncuk çeşidiyle yapabiliriz. Bu konuda bileklik modellerini incelemekte fayda vardır. Hem çevremizden hem de internetten model araştırarak bileklik modelleri konusunda çok geniş bir kaynak ile karşılaşabiliriz. Buradan kendimize uygun olan modelleri tespit edip bileklik yapmak için çalışmalara başlayabiliriz.

Bileklik yapımı aşamasına gelince tezgahımızın iplerini takıyoruz ve örnek aldığımız şablona göre iplerimizi gererek işlemimize başlıyoruz. Boncuk sayımızdan bir fazlasını çözgü ipimizi geriyoruz. Sonrasında ise dokuma tezgahında çözgülerin sağlayan mandalı sıkıyoruz. Sıradaki işlem ise seçtiğiniz şablona göre boncukları takıyoruz. Sonrasında ise çözgülerin alt tarafından karşı tarafa geçirme işlemi gerçekleştiriyoruz. Daha sonra geçirdiğimiz boncuklara baskı uygulayarak üst kısımdan boncukların içinden geçiyoruz ve başladığımız yere dönmüş oluyoruz. Bu gerçekleştirdiğimiz işlemleri boncuk dokuma tezgahımızda tekrar yaparak işimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Boncuk dokuma tezgahında bileklik yapımı çalışmalarımız sayesinde daha kolay bir şekilde bileklik yapabileceğimiz gibi daha hızlı bir şekilde bileklik yapmanın fırsatını yakalayabiliriz. Genel olarak bileklik yapıp satan kişiler bu tezgahlara daha çok ihtiyaç duyarlar. Aldıkları siparişleri zamanında teslim edebilmek için bu tezgahlar oldukça önemli bir yere sahip olduğu için bileklik sanatı ile ilgilenenler için sıklıkla tercih edilir.

Doğal Taş

Doğada bulunan bazı taşlar karakteristik özellikleri, renkleri ve diğer çeşitli özellikleri nedeniyle özel bir yere sahiptir. Doğal taş ürünleri bu özellikleri ile takı ve aksesuar sektöründe çokça kullanılmaktadır. Kolye, bileklik, tesbih gibi birçok üründe doğal taşlar tercih edilmektedir. AKTASHOBİ Market olarak sizlere doğal taş ürünlerini sunarak takı ve aksesuar çalışmalarınızda en iyi ürünleri temin etmeniz sağlanmaktadır.

Doğal Taş Çeşitleri

Doğal taş ürünleri oldukça geniş seçeneklere sahiptir. Hem renk hem de doğal taş seçenekleri sayesinde üretmek istediğiniz ürüne uygun doğal taş tedarik etme imkanından yararlanabilirsiniz. Doğal taş ürünleri aynı zamanda farklı formlarda da üretilmektedir. Boncuk formunda üretilebilen bu taşlar aynı zamanda çeşitli boyutlarda kolye, yüzük gibi ürünler içinde üretilmektedir. Böylelikle çok geniş bir talebe cevap verebilecek özelliklere sahip olmaktadır.

Doğal taş seçenekleri arasında kehribar, akik, oltu, azurit, kaplangözü, havlit, inci, onix, safir, sedef çeşitler bulunmaktadır. Her biri farklı özelliklere ve renk tonlarına sahip olan bu taşlar sayesinde ürünlerinizi daha kaliteli ve çeşitli hale getirebilirsiniz.

Doğal Taş Nerelerde Kullanılır?

Takı, aksesuar ve diğer çeşitli ürünlerin üretimini yapan kişiler doğal taş ürünlerinden çokça faydalanmaktadır. Çünkü insanlar bu taşları gördüğünde ürünlere daha çok değer vermektedir. Diğer taraftan doğal taşların bazı inanışlara göre insanlara çeşitli faydaları da bulunmaktadır. Bu nedenle oldukça çok talep gören bir yapıya sahiptir. Üreticilerde bu talebe karşılık verebilmek için bu ürünleri sıklıkla kullanmaktadır.

Doğal taş ürünleri birçok üründe kullanılmaktadır. Özellikle boncuk formunda olan taşlar tesbih ve bileklik üretiminde kullanılmaktadır. Diğer taraftan kolye üretiminde de kullanılmaktadır. Bazı taşlar kolye ucu olarak da kullanılmaktadır. Renk ve desen olarak kolye ucu olmaya elverişli olan taşlar kolyelerde sıklıkla kullanılmaktadır.

Kehribar bu konuda son zamanlarda en çok tercih edilen fosil taşlar arasındadır. İnsanlara özellikle psikolojik bakımından olumlu etkilerinin olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle bileklik, kolye gibi ürünlerde kullanılmaktadır. Özellikle tesbih üretiminde sıklıkla tercih edilen doğal taşlardan biri haline gelmiştir.

Doğal Taşlarda Kalite

Hem müşterilerinizi memnun etmek hem de kaliteli ürün ortaya çıkararak insanların beğenisini almak için kaliteden hiçbir zaman ödün vermemeniz gerekir. AKTASHOBİ Market olarak sizlere sunduğumuz doğal taş ürünleri kaliteli olmalarını yanı sıra uygun bütçeler ile sizlere ulaştırılmaktadır. Böylelikle en iyi fiyatlara en kaliteli ürünlere sahip olabilir ve böylelikle ürünlerinizin her zaman kaliteli olmasını sağlayabilirsiniz.

 

AKTASHOBİ MARKET

İnsan standart yaşantısının dışında kendine huzur ve mutluluk veren uğraşlarla vakit geçirmesine kısaca hobi denilebilmektedir. İş yaşantımız veya aile yaşantımızın dışında kendimize vakit ayırmak ve huzur bulacağımız işler yapmak için kendimize hobi edinebiliriz. Hobi market ise hobilerimizi gerçekleştirmek için ihtiyacımız olan araç ve gereçlerin temin edildiği bir yerdir. AKTASHOBİ Market olarak sizlere ihtiyacınız olan hobi malzemelerini en iyi şekilde sunmaktayız.

Hobi Market Nedir?

Hobi market profesyonel veya amatör olarak bir hobi ile ilgilenen kişilerin ihtiyacı olan bütün malzemelerin hobi severlere sunulduğu bir kuruluştur. Hobi severler öncelikle kendilerine uygun olan hobiyi seçmektedir. Bir hobi seçerken de keyif alınan ve hobiye icra etmek için yeterli olan malzemeye ulaşılabilen bir hobi seçilmesi de önemlidir. Hobi seçimi sonrasında ise gerekli olan malzemeleri temin etmek gerekmektedir.

Hobi malzemelerinin temini aşaması oldukça önemlidir. Çünkü burada hem kalite hem de maliyet çok önemli bir yere sahiptir. Hobi severler her zaman kullandıkları malzemelerin kaliteli olmasını ister. Diğer taraftan da bu malzemeler belirli bir maliyete sahiptir. En iyi fiyatlara en iyi hobi ürünlerini temin edecekleri bir yer arayışı içerisinde olurlar. AKTASHOBİ Market işte tam burada hobi severleri sevindirecek şekilde en iyi fiyatlara en iyi ürünleri almanıza olanak sağlar. Böylelikle hobi artık sizler için pahalı bir uğraş olmaktan çıkacaktır.

Hobi Malzemeleri Nelerdir?

Hobi market bütün hobi severlerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik işlev görür. Sadece tek bir hobi için ürün temin edilebileceği gibi birden fazla hobi içinde ürün temini yapılarak birçok hobi araç ve gereci sunulabilmektedir. Hobi malzemeleri ise tamamen sizin tercih edeceğiniz hobiye göre değişmektedir.

Hobi malzemeleri arasında genel olarak en çok tercih edilenler arasında boyalar, hazır kalıplar, mumlar, kokular, çiçekler, yapıştırıcılar, slikonlar, simler, fırçalar gibi ürünler yer almaktadır. Bu ürünler dışında daha birçok ürün temin edilmektedir. Hobinin kategorisine göre ürünler sergilenmektedir.

Hobi Ne Amaçla Yapılır?

AKTASHOBİ Market olarak müşterilerimize her zaman en iyi ürünleri sunmaya özen göstermekteyiz. Gerçekleştirilen hobiler ise bireysel olarak kalabileceği gibi bazı durumlarda ticarete de dönebilmektedir. Hobi ürünleri bir nevi üretim sonrası ortaya çıkan ürünlerdir. Birçok müşterilerimiz elde ettikleri hobi ürünlerini satabilmektedirler. Bu konuda kendini geliştiren ve özenle ürün geliştiren kişiler kendi ürünlerinin satışını da yapabilmektedirler. Bu nedenle hobi ürünleri kişinin kendi keyfi için yapılabileceği gibi ticari amaçla da kullanılabilmektedir. 

 

Etiketler: aktashobi.com
Ağustos 01, 2022
Listeye dön
Kategoriler
Son Blog Yazıları
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
%5 İndirim
Yeni Üyelerimize Özel Sepette %5 İndirim!
*150 TL ve Üzeri Alışverişlerde Geçerlidir.
Kapat
Çerez Kullanımı

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Çerez Politikası (KVKK) sayfamızdan erişebilirsiniz.